Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i sycąca zupa z dyni i kurczaka. Wyśmienita na chłodne listopadowe dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3799
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3799
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Obraną i pozbawioną pestek dynię kroję w grubą kostkę. Imbir pozbawiam skórki za pomogą małej łyżeczki i kroje w plastry, chilli pozbawiam pestek i rozdrabniam. Wszystkie te składniki, wraz z kilkoma listkami limonki gotuję do miękkości w bulionie warzywnym. Kurczaka myję i kroję w paseczki a następnie oprószam pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewam oliwę i wrzucam kurczaka, którego podsmażam na złoto (mięso zamiast smażyć można ugotować).
Kiedy dynia jest już miękka odparowuję nadmiar płynu, wyciągam listki limonki a następnie dodaję mleko kokosowe i wszystko miksuję blenderem na gładką masę. Do zupy - kremu dodaję kurczaka, doprawiam solą i pieprzem. Pestki z dyni prażę na rozgrzanej patelni, trzeba tylko bardzo uważać aby się nie przypaliły. W czasie podawania, już na talerzu, posypuję zupę pestkami i natką pietruszki.
S M A C Z N E G O ! ! !