Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 793
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 793
Składniki
Dynie i marchew obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Jablko i cebule pokroic w cwiartki. Warzywa skropic olejem i wraz z czosnkiem (w lupinach) ulozyc na blaszce do pieczenia. Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 min (az warzywa beda miekkie).
W miedzyczasie ugotowac ziemniaki. Miekkie warzywa przelozyc do garnka, dolac polowe bulionu i zmiksowac blenderem. Wlac reszcze bulionu, dodac przyprawy i zagotowac.
Zupe podawac z odrobina slodkiej smietany, posypana natka pietruszki.