Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 237
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 237
Składniki
Dynie i marchew obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Jablko i cebule pokroic w cwiartki. Warzywa skropic olejem i wraz z czosnkiem (w lupinach) ulozyc na blaszce do pieczenia. Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 min (az warzywa beda miekkie).
W miedzyczasie ugotowac ziemniaki. Miekkie warzywa przelozyc do garnka, dolac polowe bulionu i zmiksowac blenderem. Wlac reszcze bulionu, dodac przyprawy i zagotowac.
Zupe podawac z odrobina slodkiej smietany, posypana natka pietruszki.