Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14551
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19607
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14551
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19607
Składniki
Dynie i marchew obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Jablko i cebule pokroic w cwiartki. Warzywa skropic olejem i wraz z czosnkiem (w lupinach) ulozyc na blaszce do pieczenia. Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 min (az warzywa beda miekkie).
W miedzyczasie ugotowac ziemniaki. Miekkie warzywa przelozyc do garnka, dolac polowe bulionu i zmiksowac blenderem. Wlac reszcze bulionu, dodac przyprawy i zagotowac.
Zupe podawac z odrobina slodkiej smietany, posypana natka pietruszki.