Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1222
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 240
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4320
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1222
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 240
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4320
Składniki
Dynie i marchew obrac i pokroic na mniejsze kawalki. Jablko i cebule pokroic w cwiartki. Warzywa skropic olejem i wraz z czosnkiem (w lupinach) ulozyc na blaszce do pieczenia. Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 min (az warzywa beda miekkie).
W miedzyczasie ugotowac ziemniaki. Miekkie warzywa przelozyc do garnka, dolac polowe bulionu i zmiksowac blenderem. Wlac reszcze bulionu, dodac przyprawy i zagotowac.
Zupe podawac z odrobina slodkiej smietany, posypana natka pietruszki.