Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z dyni i marchewki"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 258
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 982
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 541
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 766
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 258
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 982
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 541
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 766
Składniki
Dynię obierz, miąższ pokrój w kostkę, usuwając pestki. Marchewki oczyść, pokrój na kawałki. Warzywa ułóż na blasze, skrop oliwą, oprósz solą. Piecz około 30 min w 180 st. Cebulę oraz imbir obierz, drobno posiekaj. Chili oczyść, pokrój w krążki.
W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, czosnek i połowę chili. Wlej wywar, dodaj pieczone warzywa. Gotuj 10 min. Zmiksuj na gładki krem. Wlej mleczko kokosowe. Podgrzej, dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą chili i kolendrą.
porcje, czas ok. 55 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety