Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z dyni i marchewki"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 408
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 563
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113034
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 408
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 563
Składniki
Dynię obierz, miąższ pokrój w kostkę, usuwając pestki. Marchewki oczyść, pokrój na kawałki. Warzywa ułóż na blasze, skrop oliwą, oprósz solą. Piecz około 30 min w 180 st. Cebulę oraz imbir obierz, drobno posiekaj. Chili oczyść, pokrój w krążki.
W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, czosnek i połowę chili. Wlej wywar, dodaj pieczone warzywa. Gotuj 10 min. Zmiksuj na gładki krem. Wlej mleczko kokosowe. Podgrzej, dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą chili i kolendrą.
porcje, czas ok. 55 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety