Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z dyni i marchewki"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Dynię obierz, miąższ pokrój w kostkę, usuwając pestki. Marchewki oczyść, pokrój na kawałki. Warzywa ułóż na blasze, skrop oliwą, oprósz solą. Piecz około 30 min w 180 st. Cebulę oraz imbir obierz, drobno posiekaj. Chili oczyść, pokrój w krążki.
W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, czosnek i połowę chili. Wlej wywar, dodaj pieczone warzywa. Gotuj 10 min. Zmiksuj na gładki krem. Wlej mleczko kokosowe. Podgrzej, dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą chili i kolendrą.
porcje, czas ok. 55 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety