Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z dyni i marchewki"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8771
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 518
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8771
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 518
Składniki
Dynię obierz, miąższ pokrój w kostkę, usuwając pestki. Marchewki oczyść, pokrój na kawałki. Warzywa ułóż na blasze, skrop oliwą, oprósz solą. Piecz około 30 min w 180 st. Cebulę oraz imbir obierz, drobno posiekaj. Chili oczyść, pokrój w krążki.
W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, czosnek i połowę chili. Wlej wywar, dodaj pieczone warzywa. Gotuj 10 min. Zmiksuj na gładki krem. Wlej mleczko kokosowe. Podgrzej, dopraw solą i pieprzem. Posyp resztą chili i kolendrą.
porcje, czas ok. 55 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety