Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z fasolą, pomidorami i dynią"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
Zalej fasolę wodą, mocz przez noc. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę, smaż, aż się zarumieni. Wlej 1,5 l wody. Wsyp fasolę, dodaj ziela angielskie i liście laurowe, gotuj 20 minut. Włóż obraną i pokrojoną włoszczyznę. Gotuj kolejne 20 minut.
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Koncentrat wymieszaj w kilku łyżkach wody, dodaj do wywaru. Dynię obierz, pokrój w kostkę, podsmaż w rondelku w niewielkiej ilości wody. Dodaj do zupy.
Całość gotuj na małym ogniu jeszcze około 15 minut. Podawaj z tymiankiem i startym na tarce serem żółtym.Źródło: Dobry Tydzień