Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z kalarepki"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1782
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14334
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19462
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1782
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14334
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19462
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13137
Składniki
Marchew, ziemniaki, kalarepę obrać i pokroić w słupki. Osobno ugotować ziemniaki.
W rosole lub wywarze ugotować marchew, gdy zmięknie, dodać kalarepkę.
Gdy warzywa będą miękkie, dodać ugotowane i odcedzone ziemniaki. Zupę doprawić do smaku. Rozlać na talerze i posypać drobno pokrojonym koperkiem.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień