Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kapusty z kiełbasą i orzechami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3670
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 150
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3670
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 150
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,60 zł.
Wartość odżywcza porcji 690 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 51 g/Węglowodany 19 g.
Obrane ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Z kapusty odrywamy liście, myjemy, osuszamy i siekamy w paski. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy podprażamy na patelni. Odkładamy 2 łyżki, a resztę drobno kroimy.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Dodajemy cebulę, czosnek i ziemniaki, smażymy. Następnie dodajemy kapustę, parmezan, orzechy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Podduszone warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy wino, przyprawiamy pieprzem i solą, gotujemy 15–20 minut.
Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy.
Na koniec hartujemy śmietanę i wlewamy do zupy, mieszamy. Rozlewamy na talerze, posypujemy całymi orzechami i od razu podajemy.Źródło: Rewia