Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kiełbasą i fasolką"
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5362
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5444
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1805
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1865
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5362
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5444
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1805
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1865
Składniki
Fasolę przebierz, zalej zimną wodą i odstaw na 2-3 godziny do namoczenia. Marchewki, cebulę oraz pół pietruszki obierz, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki opłucz, pokrój w kosteczkę, kiełbasę pokrój w plastry.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej połowę masła. Przesmaż cebulę, marchew i pietruszkę. Wrzuć namoczoną i osączoną fasolę. Wlej bulion. Gotuj z dodatkiem kilku ziaren pieprzu i 2 listków laurowych ok. 30 min.
Gdy fasola będzie miękka, dorzuć ziemniaki. Gotuj 15 minut. Pieczarki oczyść, pokrój na ćwiartki. Przesmaż na reszcie masła. Dodaj kiełbasę. Chwilę smaż razem. Zawartość patelni przełóż do garnka z zupą fasolową.
Dodaj odciśniętą oraz posiekaną kapustę kiszoną i pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej pozbaw je skórki). Gotuj jeszcze 15 min. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 470 kcal, cena 3,80 zł.
. Pieczarek przed smażeniem nie musisz obierać, a jedynie umyć.Źródło: Świat kobiety