Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kiełbasą i fasolką"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 198
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 426
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 633
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 198
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 426
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 633
Składniki
Fasolę przebierz, zalej zimną wodą i odstaw na 2-3 godziny do namoczenia. Marchewki, cebulę oraz pół pietruszki obierz, drobno posiekaj. Obrane ziemniaki opłucz, pokrój w kosteczkę, kiełbasę pokrój w plastry.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej połowę masła. Przesmaż cebulę, marchew i pietruszkę. Wrzuć namoczoną i osączoną fasolę. Wlej bulion. Gotuj z dodatkiem kilku ziaren pieprzu i 2 listków laurowych ok. 30 min.
Gdy fasola będzie miękka, dorzuć ziemniaki. Gotuj 15 minut. Pieczarki oczyść, pokrój na ćwiartki. Przesmaż na reszcie masła. Dodaj kiełbasę. Chwilę smaż razem. Zawartość patelni przełóż do garnka z zupą fasolową.
Dodaj odciśniętą oraz posiekaną kapustę kiszoną i pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej pozbaw je skórki). Gotuj jeszcze 15 min. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 470 kcal, cena 3,80 zł.
. Pieczarek przed smażeniem nie musisz obierać, a jedynie umyć.Źródło: Świat kobiety