Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fantastycznych kiełków fasoli mung, lekka, pikantna i sycąca. Smaczna również w wersji bezmięsnej, dla podrasowania smaku można wtedy dodać glony kombu. W wersji z makaronem lub bez.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10948
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10948
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4975
Składniki
Na rozgrzany olej jadalny (np. rzepakowy, do woka) wrzucamy połowę poszatkowanych zielonych piór cebuli i krótko przesmażamy.
Dodajemy zmielone lub bardzo drobno posiekane mięso wieprzowe, przyprawiamy gochugaru i ostrą papryką birds eye, smażymy na lekko- półtwardo ;)
Dodajemy kiełki fasoli, posiekaną w piórka cebulę i pokrojone grzyby, zalewamy wodą.
Doprawiamy sosem sojowym, sosem rybnym i dusimy ok 15 minut
Na 5 minut wrzucamy ulubiony makaron azjatycki. Wykładamy na talerz lub dużą miseczkę, posypujemy zmiażdżonym, uprażonym sezamem i reszta dymki. Smacznego :)
A że zrobiło mi się za dużo i zostało na rano, makaron wciągnął trochę zupy, ale nie rozpaćkał się, i powstało nowe danie - makaron z sosem :) Zjadłam , też pyszne :) Można by i taka wersję zrobić, odparować zupę i połączyć z osobno ugotowanym makaronem. Użyłam udon. Smacznego