Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fantastycznych kiełków fasoli mung, lekka, pikantna i sycąca. Smaczna również w wersji bezmięsnej, dla podrasowania smaku można wtedy dodać glony kombu. W wersji z makaronem lub bez.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2840
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 575
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 521
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2840
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 575
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 521
Składniki
Na rozgrzany olej jadalny (np. rzepakowy, do woka) wrzucamy połowę poszatkowanych zielonych piór cebuli i krótko przesmażamy.
Dodajemy zmielone lub bardzo drobno posiekane mięso wieprzowe, przyprawiamy gochugaru i ostrą papryką birds eye, smażymy na lekko- półtwardo ;)
Dodajemy kiełki fasoli, posiekaną w piórka cebulę i pokrojone grzyby, zalewamy wodą.
Doprawiamy sosem sojowym, sosem rybnym i dusimy ok 15 minut
Na 5 minut wrzucamy ulubiony makaron azjatycki. Wykładamy na talerz lub dużą miseczkę, posypujemy zmiażdżonym, uprażonym sezamem i reszta dymki. Smacznego :)
A że zrobiło mi się za dużo i zostało na rano, makaron wciągnął trochę zupy, ale nie rozpaćkał się, i powstało nowe danie - makaron z sosem :) Zjadłam , też pyszne :) Można by i taka wersję zrobić, odparować zupę i połączyć z osobno ugotowanym makaronem. Użyłam udon. Smacznego