Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kiszonych ogórków"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2544
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1983
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2544
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1983
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Świeże warzywa pokrój w niewielkie słupki.
Kiszone ogórki pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone marchewki, pietruszki i seler. Duś na niewielkim ogniu 5-7 minut, mieszając.
Dolej do warzyw 1 l wody i zagotuj. Następnie wrzuć przygotowane ogórki i przypraw do smaku. Gotuj na niewielkim ogniu kilka minut, tak aby warzywa korzeniowe były półtwarde (nie kieruj się miękkością ogórków, rozdrobnione zawsze są miękkie).
Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką lub koperkiem.Źródło: Olivia