Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kiszonych ogórków"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6291
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6291
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Składniki
Świeże warzywa pokrój w niewielkie słupki.
Kiszone ogórki pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone marchewki, pietruszki i seler. Duś na niewielkim ogniu 5-7 minut, mieszając.
Dolej do warzyw 1 l wody i zagotuj. Następnie wrzuć przygotowane ogórki i przypraw do smaku. Gotuj na niewielkim ogniu kilka minut, tak aby warzywa korzeniowe były półtwarde (nie kieruj się miękkością ogórków, rozdrobnione zawsze są miękkie).
Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką lub koperkiem.Źródło: Olivia