Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kiszonych ogórków"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1556
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1556
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231965
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Świeże warzywa pokrój w niewielkie słupki.
Kiszone ogórki pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone marchewki, pietruszki i seler. Duś na niewielkim ogniu 5-7 minut, mieszając.
Dolej do warzyw 1 l wody i zagotuj. Następnie wrzuć przygotowane ogórki i przypraw do smaku. Gotuj na niewielkim ogniu kilka minut, tak aby warzywa korzeniowe były półtwarde (nie kieruj się miękkością ogórków, rozdrobnione zawsze są miękkie).
Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką lub koperkiem.Źródło: Olivia