Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kurczaka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 194
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 194
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paseczki (jak flaczki), oprószyć mąką pszenną i podsmażyć na oliwie. Pieczarki poddusić z cebulą, dodać do mięsa, podlać wodą lub rosołem.
Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku i gotować 10-20 minut. Na 5 minut przed podaniem wlać do zupy wino.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień