Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kurczaka"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 219
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 722
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 219
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 722
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paseczki (jak flaczki), oprószyć mąką pszenną i podsmażyć na oliwie. Pieczarki poddusić z cebulą, dodać do mięsa, podlać wodą lub rosołem.
Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku i gotować 10-20 minut. Na 5 minut przed podaniem wlać do zupy wino.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień