Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i bardzo sycaca.
Cebule drobno pokroic i zeszklic na oliwie. Kiedy bedzie juz miekka wlac smietane oraz bulion, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok.10 minut.
W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Czosnek podzielic na zabki i ulozyc na blaszce do pieczenia (w lupinach). Piec az bedzie miekki, uwazac aby nie przypalic. Upieczony czosnek wystudzic, zdjac lupiny i dodac go do zupy.
Migdaly lekko zrumienic w piekarniku.
Odkroic skorki z chleba i dodac chleb do zupy. Wlac 3 lyzki octu, pogotowac kilka minut, dodac migdaly. Zupe zmiksowac , na koncu doprawic sola i pieprzem. Podawac skropiona oliwa z oliwek. Najlepiej smakuje ze swiezym winogronem.
Jest to zupa wg przepisu Jamiego Oliviera, lekko zmodyfikowana.
Pyszny kalafior dla wszystkich, którym znudził się ugotowany.
Odsłon: 1675
Aromatyczne i zdrowe ziemniaki na obiad.
Odsłon: 1585
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 325
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 692
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 525
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18025
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 325
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 692
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 525
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18025
Składniki
Cebule drobno pokroic i zeszklic na oliwie. Kiedy bedzie juz miekka wlac smietane oraz bulion, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok.10 minut.
W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Czosnek podzielic na zabki i ulozyc na blaszce do pieczenia (w lupinach). Piec az bedzie miekki, uwazac aby nie przypalic. Upieczony czosnek wystudzic, zdjac lupiny i dodac go do zupy.
Migdaly lekko zrumienic w piekarniku.
Odkroic skorki z chleba i dodac chleb do zupy. Wlac 3 lyzki octu, pogotowac kilka minut, dodac migdaly. Zupe zmiksowac , na koncu doprawic sola i pieprzem. Podawac skropiona oliwa z oliwek. Najlepiej smakuje ze swiezym winogronem.
Jest to zupa wg przepisu Jamiego Oliviera, lekko zmodyfikowana.
Przepisy Zupy
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Botwinka
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 1517
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 845