Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i bardzo sycaca.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Cebule drobno pokroic i zeszklic na oliwie. Kiedy bedzie juz miekka wlac smietane oraz bulion, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok.10 minut.
W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Czosnek podzielic na zabki i ulozyc na blaszce do pieczenia (w lupinach). Piec az bedzie miekki, uwazac aby nie przypalic. Upieczony czosnek wystudzic, zdjac lupiny i dodac go do zupy.
Migdaly lekko zrumienic w piekarniku.
Odkroic skorki z chleba i dodac chleb do zupy. Wlac 3 lyzki octu, pogotowac kilka minut, dodac migdaly. Zupe zmiksowac , na koncu doprawic sola i pieprzem. Podawac skropiona oliwa z oliwek. Najlepiej smakuje ze swiezym winogronem.
Jest to zupa wg przepisu Jamiego Oliviera, lekko zmodyfikowana.