Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i bardzo sycaca.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3390
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3390
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Składniki
Cebule drobno pokroic i zeszklic na oliwie. Kiedy bedzie juz miekka wlac smietane oraz bulion, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok.10 minut.
W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Czosnek podzielic na zabki i ulozyc na blaszce do pieczenia (w lupinach). Piec az bedzie miekki, uwazac aby nie przypalic. Upieczony czosnek wystudzic, zdjac lupiny i dodac go do zupy.
Migdaly lekko zrumienic w piekarniku.
Odkroic skorki z chleba i dodac chleb do zupy. Wlac 3 lyzki octu, pogotowac kilka minut, dodac migdaly. Zupe zmiksowac , na koncu doprawic sola i pieprzem. Podawac skropiona oliwa z oliwek. Najlepiej smakuje ze swiezym winogronem.
Jest to zupa wg przepisu Jamiego Oliviera, lekko zmodyfikowana.