Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i bardzo sycaca.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11341
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 313
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 345
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 80
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 448
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11341
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 313
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 345
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 80
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 448
Składniki
Cebule drobno pokroic i zeszklic na oliwie. Kiedy bedzie juz miekka wlac smietane oraz bulion, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok.10 minut.
W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Czosnek podzielic na zabki i ulozyc na blaszce do pieczenia (w lupinach). Piec az bedzie miekki, uwazac aby nie przypalic. Upieczony czosnek wystudzic, zdjac lupiny i dodac go do zupy.
Migdaly lekko zrumienic w piekarniku.
Odkroic skorki z chleba i dodac chleb do zupy. Wlac 3 lyzki octu, pogotowac kilka minut, dodac migdaly. Zupe zmiksowac , na koncu doprawic sola i pieprzem. Podawac skropiona oliwa z oliwek. Najlepiej smakuje ze swiezym winogronem.
Jest to zupa wg przepisu Jamiego Oliviera, lekko zmodyfikowana.