Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna i bardzo sycaca.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2540
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 295
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4354
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2540
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 295
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4354
Składniki
Cebule drobno pokroic i zeszklic na oliwie. Kiedy bedzie juz miekka wlac smietane oraz bulion, doprowadzic do wrzenia i gotowac ok.10 minut.
W miedzyczasie rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Czosnek podzielic na zabki i ulozyc na blaszce do pieczenia (w lupinach). Piec az bedzie miekki, uwazac aby nie przypalic. Upieczony czosnek wystudzic, zdjac lupiny i dodac go do zupy.
Migdaly lekko zrumienic w piekarniku.
Odkroic skorki z chleba i dodac chleb do zupy. Wlac 3 lyzki octu, pogotowac kilka minut, dodac migdaly. Zupe zmiksowac , na koncu doprawic sola i pieprzem. Podawac skropiona oliwa z oliwek. Najlepiej smakuje ze swiezym winogronem.
Jest to zupa wg przepisu Jamiego Oliviera, lekko zmodyfikowana.