Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i nie zbyt skomplikowana zupka a do tego sycąca..
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 99
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 99
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
Pora pluczemy i kroimy w paski, smażymy razem z pokrojoną w paski cebula oraz boczkiem pokrojonym w drobną kostkę. Do gotujacego bulionu dodajemy przesmażone warzywa. gotujemy aż zmiękną. chleb kroimy w kostke i robimy z niego grzanki na patelni lub w piekarniku. Zupe można zagęścić śmietaną ale można podawac tez czystą. grzanki wrzucamy przed samym podaniem. Smacznego