Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z selerem, marchewką i kaszą perłową"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5047
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419405
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5047
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419405
Składniki
Mięso zalej 1,5 l wody, dodaj ziarna ziela angielskiego i liście laurowe, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny. Marchew i seler pokrój w grubą kostkę, pietruszkę w kilka części. Wrzuć do zupy pokrojone warzywa i całą cebule (w łupinach), gotuj 20 minut. Dodaj kilkakrotnie wypłukaną kaszę perłową. Zmniejsz ogień, gotuj zupę na małym ogniu do miękkości kaszy.
Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, maggi, możesz też dodać pół łyżeczki sosu sojowego lub pół łyżeczki przyprawy do zupy. Po ugotowaniu wyjmij z zupy pietruszkę. Dopraw ją posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z chlebem razowym lub grzankami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień