Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z selerem, marchewką i kaszą perłową"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1144
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 837
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1144
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3311
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 837
Składniki
Mięso zalej 1,5 l wody, dodaj ziarna ziela angielskiego i liście laurowe, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny. Marchew i seler pokrój w grubą kostkę, pietruszkę w kilka części. Wrzuć do zupy pokrojone warzywa i całą cebule (w łupinach), gotuj 20 minut. Dodaj kilkakrotnie wypłukaną kaszę perłową. Zmniejsz ogień, gotuj zupę na małym ogniu do miękkości kaszy.
Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, maggi, możesz też dodać pół łyżeczki sosu sojowego lub pół łyżeczki przyprawy do zupy. Po ugotowaniu wyjmij z zupy pietruszkę. Dopraw ją posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z chlebem razowym lub grzankami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień