Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z serem i warzywami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
Zagotowuję wodę, solę, dodaję udka, gotuję do miękkości. Wyjmuję, studzę, zdejmuję skórkę, usuwam kości i kroję w kawałki.
Do wywaru dodaję pokrojone warzywa, gotuję na wolnym ogniu.
Boczek kroję w kostkę, przesmażam z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem, dodaję do warzyw.
Przyprawiam i gotuję do miękkości. Dodaję żółty ser, sok z cytryny, masło. Gotuję do czasu rozpuszczenia się sera.
Na koniec wsypuję posiekaną bazylię i koperek. Już nie gotuję.
60 min
Porcja 350 kcal
Przepis na 3 porcje
Tylko 2 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie