Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z serem i warzywami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17199
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 402
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 62
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 133
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17199
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 402
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 62
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 133
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Zagotowuję wodę, solę, dodaję udka, gotuję do miękkości. Wyjmuję, studzę, zdejmuję skórkę, usuwam kości i kroję w kawałki.
Do wywaru dodaję pokrojone warzywa, gotuję na wolnym ogniu.
Boczek kroję w kostkę, przesmażam z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem, dodaję do warzyw.
Przyprawiam i gotuję do miękkości. Dodaję żółty ser, sok z cytryny, masło. Gotuję do czasu rozpuszczenia się sera.
Na koniec wsypuję posiekaną bazylię i koperek. Już nie gotuję.
60 min
Porcja 350 kcal
Przepis na 3 porcje
Tylko 2 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie