Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z serem i warzywami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 637
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15094
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1827
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 637
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15094
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1827
Składniki
Zagotowuję wodę, solę, dodaję udka, gotuję do miękkości. Wyjmuję, studzę, zdejmuję skórkę, usuwam kości i kroję w kawałki.
Do wywaru dodaję pokrojone warzywa, gotuję na wolnym ogniu.
Boczek kroję w kostkę, przesmażam z pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem, dodaję do warzyw.
Przyprawiam i gotuję do miękkości. Dodaję żółty ser, sok z cytryny, masło. Gotuję do czasu rozpuszczenia się sera.
Na koniec wsypuję posiekaną bazylię i koperek. Już nie gotuję.
60 min
Porcja 350 kcal
Przepis na 3 porcje
Tylko 2 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie