Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Składniki
Soczewicę przepłucz, namocz przez noc.
W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wsyp curry, kolendrę i kumin. Praż chwilę, po czym dodaj imbir, startą na tarce marchew oraz pietruszkę i podgrzej. Zalej całość wodą i doprowadź do wrzenia.
Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i dosyp sól. Gotuj około pół godziny.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, wlej sok z limonki, mleko i wymieszaj całość z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Potrzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Gotową posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV