Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy"
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 126
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 945
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5721
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 68
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 126
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 945
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 5721
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 68
Składniki
Soczewicę przepłucz, namocz przez noc.
W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wsyp curry, kolendrę i kumin. Praż chwilę, po czym dodaj imbir, startą na tarce marchew oraz pietruszkę i podgrzej. Zalej całość wodą i doprowadź do wrzenia.
Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i dosyp sól. Gotuj około pół godziny.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, wlej sok z limonki, mleko i wymieszaj całość z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Potrzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Gotową posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV