Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Soczewicę przepłucz, namocz przez noc.
W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wsyp curry, kolendrę i kumin. Praż chwilę, po czym dodaj imbir, startą na tarce marchew oraz pietruszkę i podgrzej. Zalej całość wodą i doprowadź do wrzenia.
Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i dosyp sól. Gotuj około pół godziny.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, wlej sok z limonki, mleko i wymieszaj całość z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Potrzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Gotową posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV