Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z soczewicy"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 344
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Soczewicę przepłucz, namocz przez noc.
W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wsyp curry, kolendrę i kumin. Praż chwilę, po czym dodaj imbir, startą na tarce marchew oraz pietruszkę i podgrzej. Zalej całość wodą i doprowadź do wrzenia.
Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, soczewicę i dosyp sól. Gotuj około pół godziny.
Następnie dodaj przecier pomidorowy, wlej sok z limonki, mleko i wymieszaj całość z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Potrzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Gotową posyp kolendrą.Źródło: Kurier TV