Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 721
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1482
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6016
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 721
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1482
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6016
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
Składniki
Marchewkę, cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Soczewicę opłukać na sicie. Fasolę po opłukaniu i odcięciu końcówek pokroić na mniejsze kawałki.Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać.
W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać marchewkę i paprykę , dusić kilka minut. Pod koniec duszenia wrzucić pokrojoną cukinię.( możemy również cukinię wrzucić razem z marchewką i papryką ale wtedy szybko się rozgotuje).
Wlać 1 l wody, dodać soczewicę, fasolę i przyprawy, gotować ok. 30 minut. Pod koniec gotowania wrzucić obrane ze skórki i pokrojone pomidory.Zupę posypać natką świeżej pietruszki.