Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99929
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5810
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5807
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99929
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5810
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5807
Składniki
Marchewkę, cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Soczewicę opłukać na sicie. Fasolę po opłukaniu i odcięciu końcówek pokroić na mniejsze kawałki.Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać.
W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać marchewkę i paprykę , dusić kilka minut. Pod koniec duszenia wrzucić pokrojoną cukinię.( możemy również cukinię wrzucić razem z marchewką i papryką ale wtedy szybko się rozgotuje).
Wlać 1 l wody, dodać soczewicę, fasolę i przyprawy, gotować ok. 30 minut. Pod koniec gotowania wrzucić obrane ze skórki i pokrojone pomidory.Zupę posypać natką świeżej pietruszki.