Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy chęć poczuć odrobinę orientu a w portfelu wiatr wieje...;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Szatkujemy kapuste, siekamy cebulę, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączamy. Wrzucamy do garnka, zalewamy około litrem wody (tak aby przykryło warzywa) i gotujemy. Po ok. 10 min dodajemy kostkę rosołową. Po nastepnych 10 min dodajemy fix, przyprawe 5 smakow i papryke ostra. Gotujemy wszystko do miękkości. Tymczasem przygotowujemy makaron. Gdy warzywa będą miękkie a zupa będzie miała "pełny" aromat doprawiamy do smaku i nakładamy na talerze ;)