Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka orientalna

Zupka orientalna

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 938

Dodano:

Odsłon: 5794

Gdy mamy chęć poczuć odrobinę orientu a w portfelu wiatr wieje...;)

Składniki

  • kapusta pekińska, pół
  • cebula, 1
  • Papryka czerwona, 1,5-2
  • kukurydza, puszka
  • fasola czerwona, puszka
  • kostka rosołowa drobiowa, 2
  • makaron chiński lub zwykły
  • Fix do dań chińskich, pół opakowania
  • przyprawa 5 smaków, ok. łyżeczki
  • papryka czerwona ostra, łyżeczka
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupka orientalna

Przygotowanie

  1. Szatkujemy kapuste, siekamy cebulę, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączamy. Wrzucamy do garnka, zalewamy około litrem wody (tak aby przykryło warzywa) i gotujemy. Po ok. 10 min dodajemy kostkę rosołową. Po nastepnych 10 min dodajemy fix, przyprawe 5 smakow i papryke ostra. Gotujemy wszystko do miękkości. Tymczasem przygotowujemy makaron. Gdy warzywa będą miękkie a zupa będzie miała "pełny" aromat doprawiamy do smaku i nakładamy na talerze ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń