Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny żurek jak u babci
1. Gotujemy dwa litry wody.
2. Do wrzątku wkładamy kiełbasę.
3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz cebulę pokrojoną w piórka. Gotujemy min. 20 minut.
4. Kiełbasę wyjmujemy i odkładamy do wystudzenia.
5. Dodajemy do wywaru zakwas na żur.
6. Doprawiamy majerankiem, solą i mielonym pieprzem i ponownie gotujemy koło 15 minut.
7. Otrzymaną zupę przecedzamy przez sito.
8. Jeszcze raz zagotowujemy zupę i doprawiamy tartym chrzanem do smaku.
9. Kroimy kiełbasę w plasterki i wykładamy na każdy talerz i zalewamy gorąca zupą. Jeśli ktoś lubi można dodać jako na twardo (ja akurat nie przepadam :) )
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 31
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1716
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1553
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 134
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1637
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 31
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1716
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1553
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 134
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1637
Składniki
1. Gotujemy dwa litry wody. 2. Do wrzątku wkładamy kiełbasę. 3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz cebulę pokrojoną w piórka. Gotujemy min. 20 minut. 4. Kiełbasę wyjmujemy i odkładamy do wystudzenia. 5. Dodajemy do wywaru zakwas na żur. 6. Doprawiamy majerankiem, solą i mielonym pieprzem i ponownie gotujemy koło 15 minut. 7. Otrzymaną zupę przecedzamy przez sito. 8. Jeszcze raz zagotowujemy zupę i doprawiamy tartym chrzanem do smaku. 9. Kroimy kiełbasę w plasterki i wykładamy na każdy talerz i zalewamy gorąca zupą. Jeśli ktoś lubi można dodać jako na twardo (ja akurat nie przepadam :) )
Przepisy Zupy
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Kartoflanka z ciecierzycą
Ta kremowa zupa stanie się jedną z twoich ulubionych. Jest bogata i kremowa,...
Odsłon: 3371
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 67