Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29278
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2318
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 145
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18644
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 699
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29278
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2318
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 145
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18644
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 699
Składniki
1. Gotujemy dwa litry wody. 2. Do wrzątku wkładamy kiełbasę. 3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz cebulę pokrojoną w piórka. Gotujemy min. 20 minut. 4. Kiełbasę wyjmujemy i odkładamy do wystudzenia. 5. Dodajemy do wywaru zakwas na żur. 6. Doprawiamy majerankiem, solą i mielonym pieprzem i ponownie gotujemy koło 15 minut. 7. Otrzymaną zupę przecedzamy przez sito. 8. Jeszcze raz zagotowujemy zupę i doprawiamy tartym chrzanem do smaku. 9. Kroimy kiełbasę w plasterki i wykładamy na każdy talerz i zalewamy gorąca zupą. Jeśli ktoś lubi można dodać jako na twardo (ja akurat nie przepadam :) )