Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Składniki
Żur, ja stosuję ten w torebkach, ugotuj w wodzie, dopraw do smaku solą, białym pieprzem, jesli ktoś lubi lekko pikantny i majerankiem. Białaą kiełbasę zagotuj, wyjmij i umyj. Pora pokroić w talarki. Na rogrzana oliwę wrzucić pora, dolać odrobinę wody. Obgotowaną kiełabskę dołożyć do pora i razem dusić. W międzyczasie obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki pokroić w ćwiartki. Kartofelki odlać wyłożyć na talerz razem z białą kiełbaską i duszonym porem, żurek wlać do czarki i wrzucić jajo. Obiad gotowy!