Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Składniki
Żur, ja stosuję ten w torebkach, ugotuj w wodzie, dopraw do smaku solą, białym pieprzem, jesli ktoś lubi lekko pikantny i majerankiem. Białaą kiełbasę zagotuj, wyjmij i umyj. Pora pokroić w talarki. Na rogrzana oliwę wrzucić pora, dolać odrobinę wody. Obgotowaną kiełabskę dołożyć do pora i razem dusić. W międzyczasie obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki pokroić w ćwiartki. Kartofelki odlać wyłożyć na talerz razem z białą kiełbaską i duszonym porem, żurek wlać do czarki i wrzucić jajo. Obiad gotowy!