Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26403
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1632
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26403
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1632
Składniki
Żur, ja stosuję ten w torebkach, ugotuj w wodzie, dopraw do smaku solą, białym pieprzem, jesli ktoś lubi lekko pikantny i majerankiem. Białaą kiełbasę zagotuj, wyjmij i umyj. Pora pokroić w talarki. Na rogrzana oliwę wrzucić pora, dolać odrobinę wody. Obgotowaną kiełabskę dołożyć do pora i razem dusić. W międzyczasie obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki pokroić w ćwiartki. Kartofelki odlać wyłożyć na talerz razem z białą kiełbaską i duszonym porem, żurek wlać do czarki i wrzucić jajo. Obiad gotowy!