Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na bardzo soczystą i pyszną pierś z kurczaka, którą gotuję w piekarniku. Pierś nasączona marynatą okazuje się bardzo smaczna. Spróbuj, a na pewno Ci się spodoba.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1783
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14335
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19466
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1783
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14335
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19466
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13140
Składniki
Weź 2 szt. pierś z kurczaka, pokrojona na kawałki. Umieść w wyznaczonym pojemniku. Sól. Mieszać. Następnie weź 2 jajka i rozbij na talerz, wstrząśnij, dodaj do smaku sól i pieprz, 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Mieszać. Dodaj 100 ml mleka i dobrze wstrząśnij.
Następnie wlej tę mieszankę do miski, w której mięso już czeka. Pokrój jednego pomidora, aby ozdobić naczynie. Piec w temperaturze 200C przez 30 minut. Następnie posyp ziołami. Smacznego!