Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ananasowiec z kokosową bezą"
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 185
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 185
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i dosypując mąkę. Wylej na blachę, piecz 15 min w 180°C.
Ananasy osącz. 2/3 szklanki zalewy zagotuj. Budyń rozrób z 1/3 szklanki zalewy, mąką i łyżeczką cukru. Wlej do gotującej się zalewy, ugotuj. Do ciepłej masy dodaj żółtka, mieszając. Ostudź. Margarynę miksuj, dodając po łyżce budyniu. Dodaj pokrojone ananasy, wymieszaj. Rozsmaruj na biszkopcie.
Białka ubij, dodając resztę cukru i wiórki kokosowe. Pianę wylej na blachę tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ułóż na cieście, udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie