Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z niespodzianką"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
Składniki
Zaczynamy od zrobienia nadzienia. Białko mieszamy z serkiem mascarpone, 2 łyżkami cukru oraz łyżeczką mąki. Kremową masę wstawiamy do zamrażarki na około 30 min, żeby trochę zesztywniała.
W tym czasie przygotowujemy ciasto na babeczki. W dużej misce ucieramy masło. Dodajemy cukier puder, sok z cytryny oraz cukier wanilinowy. Ucieramy na gładką masę. Dodajemy jajka (po jednym) i skórkę z cytryny. Nie przerywając ucierania, powoli dolewamy mleko.
Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Łączymy zawartość obu mis (mokre z suchymi).
Papilotki napełniamy jedną łyżką ciasta. Na to nakładamy łyżeczkę zmrożonego nadzienia serowego i przykrywamy ciastem do mniej więcej 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 175o C przez około 20 minut. 5. Gdy wystygną, oprószamy je cukrem pudrem i dekorujemy owocami.
(bez czasu pieczenia): 40 minut; Porcja: 165 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie