Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z niespodzianką"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6168
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 754
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6168
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 94
Składniki
Zaczynamy od zrobienia nadzienia. Białko mieszamy z serkiem mascarpone, 2 łyżkami cukru oraz łyżeczką mąki. Kremową masę wstawiamy do zamrażarki na około 30 min, żeby trochę zesztywniała.
W tym czasie przygotowujemy ciasto na babeczki. W dużej misce ucieramy masło. Dodajemy cukier puder, sok z cytryny oraz cukier wanilinowy. Ucieramy na gładką masę. Dodajemy jajka (po jednym) i skórkę z cytryny. Nie przerywając ucierania, powoli dolewamy mleko.
Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Łączymy zawartość obu mis (mokre z suchymi).
Papilotki napełniamy jedną łyżką ciasta. Na to nakładamy łyżeczkę zmrożonego nadzienia serowego i przykrywamy ciastem do mniej więcej 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 175o C przez około 20 minut. 5. Gdy wystygną, oprószamy je cukrem pudrem i dekorujemy owocami.
(bez czasu pieczenia): 40 minut; Porcja: 165 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie