Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na babkę, którą można zrobić zawsze - składniki praktycznie zawsze znajdziemy w domu. Smak oczywiście powala. Polecam z mlekiem.
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 15
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 649
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 15
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 649
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Składniki
Jaja zmiksować razem z cukrem. Dodać margarynę i ponownie miksować, aż nie będzie małych kawałków margaryny i kryształków cukru. Następnie wrzucić mąkę pszenną i ziemniaczaną - ponownie miksować. Na koniec dodać proszku do pieczenia, ocet, olej i cukier waniliowy. Miksować aż do otrzymania jednolitej masy, którą następnie przekładamy w 3/4 do formy, którą wcześniej smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Resztę zmieszać z kakaem i zmiksować oraz oczywiście dołożyć do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy 50-60 minut.