Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na babkę, którą można zrobić zawsze - składniki praktycznie zawsze znajdziemy w domu. Smak oczywiście powala. Polecam z mlekiem.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Jaja zmiksować razem z cukrem. Dodać margarynę i ponownie miksować, aż nie będzie małych kawałków margaryny i kryształków cukru. Następnie wrzucić mąkę pszenną i ziemniaczaną - ponownie miksować. Na koniec dodać proszku do pieczenia, ocet, olej i cukier waniliowy. Miksować aż do otrzymania jednolitej masy, którą następnie przekładamy w 3/4 do formy, którą wcześniej smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Resztę zmieszać z kakaem i zmiksować oraz oczywiście dołożyć do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i pieczemy 50-60 minut.