Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka waniliowa"
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 59
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 38
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 54
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 59
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 38
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 54
Składniki
Jajka wbij do miski, wsyp szczyptę soli, cukier. Miksuj, aż powstanie biała, puszysta masa. Wymieszaj mąkę tortową, proszek budyniowy, proszek do pieczenia. Porcjami syp do ciasta i miksuj kilka minut na wolniejszych obrotach.
Wlej olej oraz jogurt i wymieszaj. Suszone żurawiny wymieszaj z łyżeczką ziemniaczanej mąki. Wsyp do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Przełóż przygotowane ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz około godziny w temp. 180°C. Upieczone ciasto posyp obficie cukrem pudrem. Możesz wymieszać cukier puder z odrobiną soku cytrynowego i polać upieczone, zimne babeczki.
Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 250 kcal.
<strong>Zofia Bieniek ze Starachowic</strong>Źródło: Takie jest życie