Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bajaderkowe talarki z bakaliami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3643
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej na stolnicę. Trochę wiórków odłóż do dekoracji, resztę zmiel, dodaj do mąki. Dołóż margarynę, cukier oraz jajka. Zagnieć ciasto.
Blachę wyłóż pergaminem. Spód blachy wylep przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut.
Zimne mleko wymieszaj z marmoladą i kakao. Placek wyjmij, lekko przestudź, pokrusz. Okruszki ciasta wymieszaj z bakaliami. Wlej mleko z marmoladą i kakao.
Wymieszaj na jednolitą masę. Rozdziel ją i uformuj grube wałeczki. Obsyp je odłożonymi wiórkami kokosowymi. Każdy osobno zawiń w folię. Włóż na noc do lodówki. Przed podaniem potnij w plasterki.Źródło: Tina