Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec"
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 240
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 281
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 240
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 281
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.
Gotową masę piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po przestudzeniu przekrój na dwie równe części.
Banany obierz, potem rozgnieć i skrop sokiem z cytryny.
Półtorej paczki galaretek rozpuść z cukrem waniliowym w niewielkiej ilości wrzątku. Kiedy zacznie tężeć, dodaj do bananów. Gotową masą przełóż biszkopty.
Schłodzoną śmietanę ubij ze śmietan-fixem. Pozostałą galaretkę rozpuść w czystej wodzie. Gdy zastygnie, pokrój w kostkę.
Posmaruj ciasto bitą śmietaną i posyp galaretką. Możesz je również udekorować startą czekoladą.
<strong>Paulina Murowana z Klonowa</strong>Źródło: Super TV