Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Berliński torcik śmietanowy"
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44452
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 53
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44452
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 53
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 5 łyżkami cukru oraz 1 cukrem waniliowym. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki i proszek wymieszaj z masą jajeczną. Tortownicę wyłóż pergaminem.
Napełnij ciastem. Piecz 20 minut w 175 st. Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj z resztą cukru. Żelatynę namocz. Połowę żelatyny rozpuść w gorącym musie, przestudź.
Biszkopt rozetnij na dwa blaty. Przełóż tężejącą masą jabłkową. Schłodź. Serek połącz z ajerkoniakiem. Resztę żelatyny rozpuść podgrzewając. Dodaj do masy ajerkoniakowej. Rozsmaruj ją na wierzchu tortu. Ciasto wstaw na 4 godziny do lodówki.
Śmietanę ubij na sztywno razem z drugim cukrem waniliowym. Posmaruj nią wierzch i boki tortu. Ciasto udekoruj miętą oraz cząstkami jabłka. Ew. lekko oprósz je cynamonem.Źródło: Tina