Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na przesympatyczne bezowe duszki. Pyszne ciasteczka, które na pewno posmakują dzieciom. Świetny pomysł na Halloween.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Do bardzo czystej i odtłuszczonej miski wlać białka i spienić je za pomocą miksera. Do lekko spienionych białek powoli dodawać po łyżce cukru i ubić na sztywna pianę. Kiedy cukier nie będzie juz wyczuwalny w białkach, a same białka będą sztywne i lśniące, dodać do nich ekstrakt waniliowy i sok z cytryny. Całość jeszcze chwile zmiksować.
Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i za pomocą rękawa cukierniczego z dużą okrągłą tyką wyciskać porcje bezy, formując małe duszki. Patrz film.
Piekarnik nagrzać do temperatury 150 st. C. Kiedy będzie juz gorący. tuz przed włożeniem ciasteczek, zmniejszyć temperature grzania do 100 st. C. Beziki piec w nagrzanym piekarniku 100 st. C przez 1 1/2 godziny. Upieczone bezy wystudzić w zamkniętym piekarniku. Czekoladę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki, na wystudzonych bezach, czekoladą namalować oczka i buźki. Smacznego!