Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z czereśniami"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4010
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180oC. Jajka ubij w całości z cukrem na puszysto. Dodaj wodę i chwilę delikatnie ubijaj. Na koniec wmieszaj przesianą mąkę, kakao i proszek do piecz. Ciasto wlej do natłuszczonej, wysypanej np. bułką tartą tortownicy (śr. 24 cm, najlepiej z kominem). Piecz ok. 40 min (do suchego patyczka). Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Rozłóż na cieście z czereśniami i miętą.Źródło: Świat kobiety