Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z czereśniami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180oC. Jajka ubij w całości z cukrem na puszysto. Dodaj wodę i chwilę delikatnie ubijaj. Na koniec wmieszaj przesianą mąkę, kakao i proszek do piecz. Ciasto wlej do natłuszczonej, wysypanej np. bułką tartą tortownicy (śr. 24 cm, najlepiej z kominem). Piecz ok. 40 min (do suchego patyczka). Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilę ubijaj. Rozłóż na cieście z czereśniami i miętą.Źródło: Świat kobiety