Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 129
Walka z nadprogramowymi kilogramami może stanowić spore wyzwanie. Warto spraw...
Odsłon: 1548
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3925
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 129
Walka z nadprogramowymi kilogramami może stanowić spore wyzwanie. Warto spraw...
Odsłon: 1548
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 64
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3925
Składniki
Wodę zagotować z cukrem i masłem,wsypaćzmielony mak,wymieszać dodać olej i miód.
Wystudzić i dodać ubite jajka,olejek migdałowy i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem i posypać tartą bułką.Wyłożyć masę makową,a na mak wyłożyć masę biszkoptową z 4-5 jajek.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto odwrócić makiem do góry,polac polewą.
Piec ok.45 minut