Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z warstwą budyniową"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1040
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 170
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 756
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 805
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1040
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 170
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 756
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 805
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Biszkopt: jajka ubij z cukrem. Dodaj mąkę z proszkiem, połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 26 cm. Piecz 20 min w 180°C. Ostudź.
Masa: szklankę mleka zagotuj. Resztę mleka rozrób z mąkami, cukrem i żółtkami. Wlej do mleka, ugotuj gęsty budyń. Ostudź. Margarynę zmiksuj, dodając budyń.
Biszkopt przekrój na dwa placki, nasącz np. wodą z cytryną. Na spodzie rozsmaruj 1/3 masy, ułóż trus kawki. Wyłóż 1/3 masy, przykryj biszkoptem. Ułóż resztę masy i udekoruj truskawkami. Galaretkę rozpuść w półtorej szklanki wody. Gdy stężeje, zalej ciasto. Schłodź.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie