Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy wieniec z czekoladą"
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 35
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20411
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 368
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 35
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20411
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 368
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Tabliczki czekolady połam na kawałeczki. Wrzuć je do gorącej śmietany. Mieszaj, aż się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na kilka godzin do lodówki.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Stale przy tym mieszaj, aby żelatyna nie przypaliła się. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Domieszaj kawę oraz likier.
Pokrój 4–6 biszkoptów na połówki. Wyłóż nimi spód małej tortownicy. Wkoło brzegu ustaw całe ciastka. Nałóż krem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny.
Przed podaniem na wierzchu torcika ciasno ułóż dekoracyjne różyczki. Biszkoptowy wieniec możesz także obwiązać złotą wstążką, aby wyglądał jeszcze efektowniej.Źródło: Tina