Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy wieniec z czekoladą"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1527
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1398
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 289
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1527
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1398
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 289
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Tabliczki czekolady połam na kawałeczki. Wrzuć je do gorącej śmietany. Mieszaj, aż się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na kilka godzin do lodówki.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Stale przy tym mieszaj, aby żelatyna nie przypaliła się. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Domieszaj kawę oraz likier.
Pokrój 4–6 biszkoptów na połówki. Wyłóż nimi spód małej tortownicy. Wkoło brzegu ustaw całe ciastka. Nałóż krem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny.
Przed podaniem na wierzchu torcika ciasno ułóż dekoracyjne różyczki. Biszkoptowy wieniec możesz także obwiązać złotą wstążką, aby wyglądał jeszcze efektowniej.Źródło: Tina