Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy wieniec z czekoladą"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 166
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8576
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 386
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5255
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 166
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8576
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 386
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5255
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Tabliczki czekolady połam na kawałeczki. Wrzuć je do gorącej śmietany. Mieszaj, aż się rozpuszczą. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na kilka godzin do lodówki.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Stale przy tym mieszaj, aby żelatyna nie przypaliła się. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Domieszaj kawę oraz likier.
Pokrój 4–6 biszkoptów na połówki. Wyłóż nimi spód małej tortownicy. Wkoło brzegu ustaw całe ciastka. Nałóż krem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny.
Przed podaniem na wierzchu torcika ciasno ułóż dekoracyjne różyczki. Biszkoptowy wieniec możesz także obwiązać złotą wstążką, aby wyglądał jeszcze efektowniej.Źródło: Tina