Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok z masą pomarańczową"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, dosyp mąkę i proszek do pieczenia. Stale ucieraj. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Domieszaj do ciasta. Rozsmaruj je cienko na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz około 25 minut w temp. 180 st. Placek wystudź i pokrój na 5 równych pasków.
2. Pomarańcze obierz, pokrój na kawałeczki. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Wymieszaj z likierem oraz żelatyną. Dołóż pomarańcze.
Foremkę wyłóż 3 paskami ciasta. Rozsmaruj 1/2 kremu. Przykryj paskiem ciasta. Wyłóż resztę kremu. Połóż ostatni kawałek ciasta. Blok schładzaj 4 godziny. Udekoruj cząstkami pomarańczy.Źródło: Tina