Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z dulce de leche i czekoladą"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8309
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8309
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Utrzyj w misie miksera masło, dulce de leche i cukier na gładką masę. Następnie dodaj mąkę oraz ekstrakt z wanilii i ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp drobinki czekoladowe i wymieszaj.
Uformuj z ciasta kulki wielkości orze- cha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj spory odstęp między ciasteczkami. Spłaszcz każde dłonią.
Piecz w 190 st. C przez 13 minut, aż brzegi lekko się zarumienią. Pozostaw na chwilę na blasze, a następnie przenieś na kratkę i ostudź.
Jak to zrobić?
Po wyrobieniu ciasta w mikserze można je wyrobić dodatkowo rękoma. Dzięki temperaturze dłoni jeszcze lepiej się połączą.Źródło: Olivia