Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z dulce de leche i czekoladą"
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 345
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 362
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 307
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 139
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 345
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 362
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 307
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 139
Składniki
Utrzyj w misie miksera masło, dulce de leche i cukier na gładką masę. Następnie dodaj mąkę oraz ekstrakt z wanilii i ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp drobinki czekoladowe i wymieszaj.
Uformuj z ciasta kulki wielkości orze- cha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj spory odstęp między ciasteczkami. Spłaszcz każde dłonią.
Piecz w 190 st. C przez 13 minut, aż brzegi lekko się zarumienią. Pozostaw na chwilę na blasze, a następnie przenieś na kratkę i ostudź.
Jak to zrobić?
Po wyrobieniu ciasta w mikserze można je wyrobić dodatkowo rękoma. Dzięki temperaturze dłoni jeszcze lepiej się połączą.Źródło: Olivia