Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto agrestowo -porzeczkowe"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22815
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15232
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4921
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45844
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22815
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15232
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4921
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45844
Składniki
Śmietanę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ubijać aż do rozpuszczenia cukru. Dodawać po jednym jajku i wciąż energicznie ubijać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodawać do masy jajeczno-śmietanowej. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Agrest oczyścić, umyć, osuszyć i delikatnie ułożyć na wierzchu masy. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 20 minut.
Nałożyć na wierzch oczyszczone, umyte i osuszone porzeczki. Piec ciasto jeszcze 15 minut.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium