Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę pyszne ciacho...
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72420
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 534
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15575
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72420
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 534
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15575
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Składniki
Ugotować budyń śmietankowy wg przepisu. Jabłka obieramy i kroimy na grubsze plastry. .Jajka ucieramy z cukrem, dod. margarynę, mąki z proszkiem do piecz,ucieramy .na gładka masę. Wykładamy 1/2 cz. ciasta na blaszkę, kładziemy plasterki jabłek, na to wylewamy CIEPŁY budyń, i drugą część ciasta na wierzch. Piec w tem.180C, ok 40-45 min.(wierzch się lekko zarumieni). Życzę smacznego!