Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowe"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30916
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30916
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3639
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
1Do rondelka wlej mleko, wsyp cukier, kakao, włóż margarynę. Zagotuj, mieszając. 2Do zimnej masy wsyp mąkę, proszek oraz roztrzepane jajka. Wymieszaj. Pokrój czekoladę, miętę posiekaj. Dodaj do ciasta. 3Wlej do formy, piecz około 40-50 min w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, posyp cukrem pudrem.
Porcje 15, 80 min, Cena 1,90 zł, Kalorie 350 kcal
Katarzyna Janeczko z ZamościaŹródło: Takie jest życie