Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czereśniowe z borówkami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15191
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15191
Składniki
Czereśnie umyj, wyjmij pestki. Borówki umyj. Owoce włóż do miski, wlej wiśniówkę, posyp dwoma łyżkami cukru. Zamieszaj, odstaw w chłodne miejsce.
Do miski wsyp przesianą mąkę, dodaj resztę cukru, cukier waniliowy, skórkę startą z limonki i szczyptę soli. Wymieszaj. Wlej śmietanę kremówkę i mleko, połącz. Jajka zmiksuj, dodaj do ciasta, połącz. Formę do tarty (o średnicy 25 cm) posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Owoce lekko osącz z nadmiaru soku, równomiernie ułóż w formie. Powoli zalej ciastem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około 40 minut. Ciasto lekko ostudź, obficie oprósz cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie