Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i długo świeże
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10569
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 342
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 160
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4240
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10569
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 342
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 160
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4240
Składniki
Żółtka,cukier, mleko(zimne),drożdże, i sól włożyć do garnka i rozmieszać.Po rozmieszaniu wsypać mąkę i wyrobić ciasto.Następnie wrobić w nie margarynę(mogą zostać małe kawałki margaryny)widoczne w cieście i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Po ok.12 godzinach wyciągnąć ciasto z lodówki,podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa placki o grubości 1 cm.Z białek ubić pianę z 1/2 szkl cukru,dołożyć zmielone orzechy i 3-4 łyżek bułki tartej.Powstałą masę podzielić na dwie części wyłożyć na ciasta.Zwinąć w rulon tak jak na makowiec,zawinąć lekko w papier aby mogło wyrosnąć,wyłożyć na blachę i piec na złoty kolor.