Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto dyniowe"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7923
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1218
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13695
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7923
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1218
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13695
Składniki
Mąkę wsyp do miski. Wsyp goździki, sodę, proszek, cynamon, imbir, wymieszaj. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Ubijając, syp porcjami mąkę. Wlej olej, dodaj miód oraz puree z dyni. Wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy keksówki. Piecz 45 min w temp. 180°C. Podaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Bella Relaks