Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Składniki
Do miski wlej szklankę oleju. Wsyp cukier, wbij jajka i zmiksuj.
Dosyp do masy przesianą mąkę, cynamon, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj tak, by nie zostały żadne grudki.
Połowę miąższu z dyni utrzyj na tarce o grubych oczkach, resztę pokrój w drobną kostkę.
Orzechy pokrusz, rodzynki namocz w wodzie.
Dodaj do masy bakalie razem z przygotowaną dynią. Wymieszaj i wlej do formy.
Piecz ciasto 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Udekoruj np. bitą śmietaną.Źródło: Kurier TV