Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Do miski wlej szklankę oleju. Wsyp cukier, wbij jajka i zmiksuj.
Dosyp do masy przesianą mąkę, cynamon, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszaj tak, by nie zostały żadne grudki.
Połowę miąższu z dyni utrzyj na tarce o grubych oczkach, resztę pokrój w drobną kostkę.
Orzechy pokrusz, rodzynki namocz w wodzie.
Dodaj do masy bakalie razem z przygotowaną dynią. Wymieszaj i wlej do formy.
Piecz ciasto 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Udekoruj np. bitą śmietaną.Źródło: Kurier TV