Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupełnie inny smak szarlotki--polecam
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 340
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...
Odsłon: 157
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 340
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...
Odsłon: 157
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jaj wg swojego sprawdzonego przepisu. Jabłka obrać, wydrązyć i pokroić na cząstki. Zagotować 1 szklankę cukru na 3 szklankach wody i podgotować jabłka na tej wodzie (powinny być lekko twarde). Wyjmować jabłka łyżką cedzakową i rozłożyc na biszkopcie. Na wodzie jabłkowej ugotować 2 budynie, zalać nimi jabłka. Margarynę rozp., dodać szklankę cukru, jajka, wiórka , zamieszać i wylać na budyń. Całosc zapiekać w 160 stopniach ok. 20 min.