Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe z polewą"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Margarynę lub masło roztop w rondelku lub kuchence mikrofalowej, odstaw by wystygła. Maliny delikatnie umyj i osusz.
Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz sodę; wymieszaj.
Do drugiej miski wbij jajka i rozmąć je widelcem. Dodaj jogurt, wystudzony tłuszcz, kilka kropli aromatu śmietankowego, wymieszaj łyżką lub mikserem. Stopniowo dodawaj suche i mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę ciasta i rozłóż 20 dag malin. Zalej pozostałym ciastem. Piecz 60 minut w temperaturze 160° C. Wystudź.
Przygotuj polewę. Do miseczki włóż serek, dodaj 1/3 szklanki cukru oraz sok z cytryny, wymieszaj, by nie było grudek.
Wystudzone ciasto posmaruj polewą, udekoruj pozostałymi malinami i oprósz cukrem pudrem.
80 minut Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie