Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kokosowe"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 290
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18580
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 290
Przepis na aromatyczny makaron tagliatelle, pachnący młodym czosnkiem i śwież...
Odsłon: 18580
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 107
Składniki
. Ciasto: ubij białka na sztywno. Dodaj resztę składników. Wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piecz 25 min w temp. 170°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój na dwa blaty.
Beza kokosowa: ubij na sztywno białka z cukrem pudrem. Wsyp wiórki. Wymieszaj. Włóż do takiej samej formy jak ciasto. Piecz 30 min w temp. 160°C. Ostudź.
Krem: ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj margarynę z cukrem oraz budyniem. Wlej advokat, wymieszaj. Spodni blat biszkoptu posmaruj połową kremu, nakryj zimną bezą. Połóż krem, nakryj drugim krążkiem ciasta. Posmaruj dżemem, polej polewą. Udekoruj.Źródło: Takie jest życie