Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste i wilgotne ciasto mocno kokosowe z nutą czeklady. Łatwe do przygotowania.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2182
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2182
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Na dnie blaszki (24 cm) ułóż warstwę biszkoptów.
600 ml mleka wlej do garnka, dodaj 300 g wiórków kokosowych oraz 120 g cukru. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, kiedy składniki się połączą dodaj 200 g masła. Mieszaj tak długo aż masło się rozpuści. Trzeba to robić na małym ogniu, aby wiórki się nie przypaliły.
40 g budyniu waniliowego rozpuść w 200 ml zimnego mleka. Powstałą miksturę wlej do masy kokosowej i zagotuj na małym ogniu.
Gorącą masę kokosową wyłóż na biszkopty.
200 g czekolady mlecznej rozpuść w kąpieli wodnej, pozostaw do ostygnięcia. Trzeba uważać, aby czekolada zachowała płynną formę.
250 g serka mascarpone i 15 g cukru waniliowego ubij mikserem na puszystą pianę.
Mieszając na niskich obrotach połącz z rozpuszczoną czekoladą.
Wyłóż masę czekoladową na masę kokosową.
400 ml schłodzonej śmietanki ubij na sztywną pianę. Dosyp 50 g wirórków kokosowych i wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką. Bitą śmietanę ułóż na masie czekoladowej.
Dla dekoracji posyp ciasto kakao. Smacznego :)