Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto malinowe z waniliowym zapachem"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24952
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24952
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Składniki
Maliny i oczyszczone borówki zalej nalewką wiśniową, odstaw na kilkanaście minut. Osącz. Masło stop, ostudź. Do miski wsyp mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy, wlej esencję waniliową, wbij jajka, zmiksuj. Wlej mleko i śmietanę kremówkę, połącz. Powoli wlej masło, dobrze wymieszaj.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia, równomiernie ułóż owoce. Zalej ciastem, posyp cukrem trzcinowym. Piekarnik rozgrzej do temp. 175-180°C, piecz ciasto 30-40 minut.
Gdy pod koniec pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić, przykryj folią aluminiową. Lekko ostudź. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem (ja używam cukru pudru, do którego mam włożoną prawdziwą laskę wanilii, dzięki której cukier ma wspaniały zapach i aromat).
<strong>Czas przygotowania: 45 mi, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie