Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto malinowe z waniliowym zapachem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Maliny i oczyszczone borówki zalej nalewką wiśniową, odstaw na kilkanaście minut. Osącz. Masło stop, ostudź. Do miski wsyp mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy, wlej esencję waniliową, wbij jajka, zmiksuj. Wlej mleko i śmietanę kremówkę, połącz. Powoli wlej masło, dobrze wymieszaj.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia, równomiernie ułóż owoce. Zalej ciastem, posyp cukrem trzcinowym. Piekarnik rozgrzej do temp. 175-180°C, piecz ciasto 30-40 minut.
Gdy pod koniec pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić, przykryj folią aluminiową. Lekko ostudź. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem (ja używam cukru pudru, do którego mam włożoną prawdziwą laskę wanilii, dzięki której cukier ma wspaniały zapach i aromat).
<strong>Czas przygotowania: 45 mi, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie