Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto porzeczkowe"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 255
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104566
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9078
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 255
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104566
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9078
Składniki
Jajka posól, ubij z cukrem. Wlej olej i wodę. Porcjami syp obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Piecz ciasto około 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Podgrzej galaretkę z porzeczek. Wsyp gotową galaretkę, wymieszaj i ostudź. Ciasto przekrój na 2 krążki. Na jednym rozsmaruj 3/4 galaretki. Wstaw do lodówki, by stężała.
Kremówkę ubij na sztywno z zagęstnikiem i cukrem. 2/3 porcji nałóż na ciasto, nakryj drugim krążkiem. Resztę śmietany i galaretki połóż na wierzch.
<strong>Czas przygotowania 70 min., ilość porcji 15, cena za porcję 1,70 zł.
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie