Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto porzeczkowe"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 981
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3955
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19043
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 981
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3955
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19043
Składniki
Jajka posól, ubij z cukrem. Wlej olej i wodę. Porcjami syp obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Piecz ciasto około 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Podgrzej galaretkę z porzeczek. Wsyp gotową galaretkę, wymieszaj i ostudź. Ciasto przekrój na 2 krążki. Na jednym rozsmaruj 3/4 galaretki. Wstaw do lodówki, by stężała.
Kremówkę ubij na sztywno z zagęstnikiem i cukrem. 2/3 porcji nałóż na ciasto, nakryj drugim krążkiem. Resztę śmietany i galaretki połóż na wierzch.
<strong>Czas przygotowania 70 min., ilość porcji 15, cena za porcję 1,70 zł.
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie