Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto porzeczkowe z galaretką"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Jajka ubij z cukrem na parze na puszystą masę. Kiedy ostygną, dodaj mąkę, proszek do pieczenia. Piecz ciasto 30 min w temp. 170°C.
Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Zmiksuj z masłem, wymieszaj z porzeczkami.
Biszkopt nasącz słodką kawą, wyłóż masę. Zalej rozpuszczonymi galaretkami i odstaw do stężenia.
Porcje 12. : 60 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 290.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Bella Relaks