Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto porzeczkowe z galaretką"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 177
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 590
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 177
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 590
Składniki
Jajka ubij z cukrem na parze na puszystą masę. Kiedy ostygną, dodaj mąkę, proszek do pieczenia. Piecz ciasto 30 min w temp. 170°C.
Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Zmiksuj z masłem, wymieszaj z porzeczkami.
Biszkopt nasącz słodką kawą, wyłóż masę. Zalej rozpuszczonymi galaretkami i odstaw do stężenia.
Porcje 12. : 60 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 290.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Bella Relaks