Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ucierane na maślance"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Ucierając, kolejno wbij jajka, dosyp mąkę ziemniaczaną, dodaj maślankę i skórkę z cytryny. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do ucieranej masy.
Śliwki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Formę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz przez 1 godzinę i 15 minut.
Upieczone ciasto lekko przestudź w formie, następnie przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem i udekoruj połówkami orzechów.Źródło: Tina