Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z marchewki i buraczków"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8653
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8653
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
szklanka cukru, 6 jajek, 3 szklanki mąki, op. cukru waniliowego, po szklance startej surowej marchewki i buraczków, garść posiekanych migdałów, garść suszonej żurawiny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka oleju.
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Dodawaj do masy jajecznej na przemian z olejem, ucierając. Wsyp migdały i żurawinę, dodaj starte marchewki i buraczki, delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wierzch wyrównaj. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. Ostudź, przed podaniem obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie